Lunor

Lunor

Lunor dünyaca ünlü isimlerin tercih ettiği Alman markası olarak, dünya literatüründe önemli bir yere sahiptir. Lunor kelime anlamı ise Fransızcada Altın Gözlük anlamına gelen Lunette D’or kelimelerinden esinlenerek oluşturulmuştur.

Serüvenlerine ilk el yapımı altın gözlük yaparak başlamaları sebebi ile bu ismi tercih etmişlerdir.

 

Aynı zamanda ürettikleri her bir gözlüğe 200 aşamalı ve kapsamlı bir proses uygulayarak, aynı bir altın gözlük üretirmiş gibi yaklaştıkları için LUNOR ismini tercih etmişlerdir.

Hiçbir seri üretim parçası kullanmadan üretim yapılmaktadır.

Firmanın ilk sahibi Gernoth Linder dünyaca ünlü bir koleksiyoner ve aynı zamanda el yapımı gözlük konusunda master ünvanını almış bir zanaatkardır. Firmayı kurarken de yerleştirdiği felsefe, bugün günümüzde de aynen benimsenmektedir. Şirketin felsefesi, eski gözlükler çok iyi ve dayanıklı iken, zaman içinde seri üretim mantığı ile ve karlılık politikaları gereği, malzeme ve işçilikten fedakarlık ederek, yapılan seri üretimler, eski gözlükler gibi değildir. Bu anlamda da LUNOR tüm ürünleri üretirken tamamen el yapımı ve hiçbir seri üretim parçası kullanmadan üretim yapmaktadır. (Vida dahil)

Ünlü isimlerin tercihi Lunor çerçeveleridir.  Apple kurucu ortaklarından Steve Jobs ve BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin'in eşi Özlem Türeci en öne çıkan isimler arasındadır.

Gözhan Optik Dünyaca ünlü markaları sizlere sunmaktan memnuniyet duyar: Dünya markalarının içinde Lunor optik çerçevelerinin Antalya'da yetkili bayi görevini üstlenmekteyiz.

Lunor koleksiyonundaki çerçeve optik serileri şu şekildedir.

Seri; A5 SERİSİ, A6 SERİSİ, A11 SERİSİ, A12 SERİSİ, M5 SERİSİ, M9 SERİSİ, M10 SERİSİ, M11 SERİSİ, COMBI IIA SERİSİ.