Miyop İlerlemesini Durduran Özel Gözlük Camları : Zeiss MyoCare

Miyop İlerlemesini Durduran Özel Gözlük Camları : Zeiss MyoCare

Göz kusurları, Dünya’da bir çok insanın yaşadığı bir sağlık problemi. Miyop, hipermetrop, astigmat gibi çeşitlenen farklı göz kusurları mevcut. Miyop da, Dünya çapında giderek artan bir göz kusuru…

 

Miyop (myopia), göz kusurlarından biridir ve uzak nesneleri net olarak görmekte zorluk çekme durumunu ifade eder. Bu durum, göz küresinin normalden daha uzun veya korneanın (gözün dış tabakası) normalden daha kavisli olması nedeniyle ışığın retinaya (gözün arkasındaki ışığı algılayan tabaka) odaklanması yerine önünde odaklanması sonucunda oluşur. Bu durum, genellikle kalıtsal bir özelliktir, yani ailesel geçiş gösterebilir. Ancak, çevresel faktörler de etkili olabilir, özellikle uzun süreli yakın işlere odaklanmanın, özellikle çocukluk ve gençlik dönemlerinde, miyop gelişiminde artan bir rolü olduğu gösterilmiştir.

 

İşte tam da bu noktada, çocukluk çağında miyop göz kusurunun engellenmesi ve ilerlemenin durdurulması için geliştirilen özel gözlük camları, hayatımıza giriyor. Zeiss, Hoya ve Novax gibi markaların ürün gamında bulunan bu özel camları daha yakından incelemek isterseniz, gelin yazımıza beraber devam edelim. Bu blog yazımızda Zeiss MyoCare gözlük camlarını daha yakında inceleyeceğiz.

 

 

ZEISS MyoCare Gözlük Camları

Hayatı daha net görün…

Miyobun, çocukluk çağında ilerlemesini yavaşlatmayı amaçlayan MyoCare bir ZEISS inovasyonudur.

·      Çocuklarda etkili miyop yönetimi

·      Tüm bakış açılarında iyi görüş

·      Konforlu görme

·      Tam UV koruması

 

 

ZEISS MyoCare ve ZEISS MyoCare S

Farklı müdahalelerin farklı etkileri vardır. Aynı durum MyoCare portföyündeki iki farklı cam çeşidi için de geçerlidir. Araştırma sonuçlarına göre, tek odaklı gözlük camı kullanan tedavi edilmeyen grup ile ZEISS MyoCare gözlük camları kullanan tedavi grubu arasında eksenel uzunluk ve küresel eşdeğer refraksiyon değişiminde anlamlı fark vardır. Buna dayanarak, ayrı yaş grupları için ayrı tasarımlar yapılması gerekliliğine dayanarak üretimleri yapılmıştır.

MyoCare® 10 yaşından küçük çocuklara yöneliktir.

MyoCare® S 10 yaşı ve üst çocuklara yöneliktir.

 

Çocuklarda miyop artışını önlemek için geliştirilen ZEISS MyoCare gözlük camlarının tasarımında, ortokeratoloji, yumuşak multifokal kontakt lensler, bilim ve yeni nesil gözlükler dahil olmak üzere kanıtlanmış bilimsel araştırmalardan, kanıta dayalı bilgilerden ve etkili tedavilerden elde edilen bilimsel kavramlar kullanılmıştır.

 

 

Zeiss MyoCare Gözlük Camları Nasıl Çalışır?

 

C.A.R.E Teknolojisiyle Üretilen Camlar

 

Çocuklar büyürken, gözlerinin yapısı da uzar. Buna bağlı olarak da eğer miyop kusurları varsa bu ilerler.

 

Miyop artış hızını kontrol almaya yardımcı MyoCare gözlük camları, özel halkalar şeklinde üretilmektedir. Bu halka şeklindeki yapılar, çocukların büyümeleri esnasında, gözün yapısının uzaması durumunu dikkate alarak yavaşlatır. Bunu yaparak, çocuklarda miyobun hızlıca ilerlemesine engel olur.

 

 

ClearFocus

 

Çocuk ve gençlerin kullandıkları gözlük camlarının tüm yüzeyinde eşit, net ve konforlu bir görüşe sahip olmaları için, MyoCare camlarının arka yüzeyi optimize edilmiştir. ClearFocus ile aynı zamanda görme bulanıklıkları da azaltılmaktadır.

 

 

Zeiss DuraVision Kaplama

 

Gözlük camı yüzeyine çizilme ve yıpranmalara karşı özel olarak geliştirilen, aynı zamanda yansıma önleyici de olan önleyici kaplama uygulanır. Bu kaplama ile gözlük camların çocuk ve gençlerin kullanımına elverişli hale getirilir.

 

 

Zeiss UV Koruması

 

Özellikle çocuklar ve genç yaş grubunda bulunanlar dışarı ve güneş altında çok daha fazla zaman geçirirler. Zeiss MyoCare camlara uygulanan özel UV koruması ile, geçirilen bu zamanda tam bir UV koruması sağlanır.

 

 

Çocukluk döneminden önlem almamız sağlayan ve miyop gibi çok yaygın olan bir göz kusurunun ilerlemesini önemli ölçüde durduran Zeiss MyoCare gözlük camları ile siz de, çocuklarınızın göz sağlığına önemli bir katkıda bulunabilir, ilerleyen yaşlarında yaşayacakları ileri miyobun önüne geçebilirsiniz.

 

Bu harika teknoloji ile üretilen, özel MyoCare camları incelemek ve satın almak için Gözhan Optik mağazalarına bekleriz.