Gece Görüşü Camı: Antifar Teknolojisi ve Antifar Özellikli Camlar

Gece Görüşü Camı: Antifar Teknolojisi ve Antifar Özellikli Camlar

Gece görüşü teknolojisi, günümüzde birçok endüstride hayati bir rol oynamaktadır. Özellikle askeri, güvenlik ve araç teknolojilerinde kullanılan bu sistemler, karanlık ortamlarda görünürlüğü artırmak ve potansiyel tehlikeleri önceden tespit etmek için hayati öneme sahiptir.

 

 

Antifar Teknolojisi Nedir?

 

Antifar, gece görüşü sistemlerinde kullanılan bir teknoloji olup, özellikle cam yüzeylerde yansımaları ve parlamaları azaltmak için tasarlanmıştır. Geleneksel gece görüşü sistemlerinde, cam yüzeylerden yansıyan ışık, görüntü kalitesini azaltabilir ve operatörlerin netlik ve keskinlikten yoksun bir görüntü elde etmelerine neden olabilir. Ancak Antifar teknolojisi, bu yansımaları ve parlamaları etkili bir şekilde azaltarak, daha net ve keskin görüntüler elde etmeyi sağlar.

 

Antifar teknolojisinin temel çalışma prensibi, cam yüzeyler üzerindeki yansıyan ışığı azaltmak için özel bir kaplama veya filmin kullanılmasıdır. Bu kaplama veya film, cam yüzeyleri düzensiz bir şekilde yansıtan ve dağıtan mikro yapılar içerir. Bu sayede, gelen ışık yansımaları ve parlamaları en aza indirgenir ve operatörler daha net bir görüntü elde eder.

 

 

Antifar Cam Nedir?

 

Antifar (gece görüşü) camı, sarı bir renge sahip olup, temel prensibinde, karşıdan gelen ışıkların gözünüzü rahatsız etmesini engelleyen camlara verilen isimdir. Örneğin, akşam karanlık saatlerde araba kullanmak zorundaysanız, karşıdan gelen araçların farları sizi oldukça rahatsız edecek ve tehlikeli kazaların da yaşanmasına sebep olabilecektir. Bu farlar çok farklı çeşitlere sahip olabilir. Kapatılmamış uzun huzmeli farlar, LED farlar, parlak xenon farlar ya da zayıf ayarlanmış olan halojen ışıklar gece karşıdan geldiğinde oldukça rahatsız edicidir.

 

 

Araç kullanırken gelen bu ışıklar, gözlerinizin karanlığa sürekli ve sürekli olarak baştan adapte olmasına neden olur. Bu durum göz sağlığı için oldukça kötüdür hatta sizi geçici olarak kör bile edebilir. İşte tam da bu noktada Antifar camlar hayatımıza girer. Antifar camlar, gece sürüş gözlüğü olarak da bilinmektedir. Bu camla üretilen gözlükler parlamayı azaltmak için özel olarak tasarlanmıştır. Yukarıda sürü örneğinde bahsettiğimi gibi bu gözlükler daha güvenli bir sürüş deneyimi elde etmenizi sağlayacaktır. Olası kazalardan korunmak için antifar camlara sahip gözlük alabilir ve gece direksiyon başında bunları kullanabilirsiniz.

 

 

Antifar Camların Özellikleri Nelerdir?

 

Antifar camlar, beyazın dikkat dağıtan parlaklığını azaltmak için sarı tonlarında üretilmektedir. Bu sebeple bu gözlüklerin hemen hemen tamamı sarı renktedir. Bazı antifar camlarda ise, yansımaları azaltmak için polarize lensler kullanılabilir. Dışarıdan gelen beyaz ışığa renk eklemek, gece görüş deneyimini daha güvenli hale getirmek için tasarlanmıştır.

 

Sarı rengin ışık kırıcı özelliğinin aksine, yeşil, mavi, kırmızı ya da bambaşka bir renk kullanılması, karanlıkta maruz kalınan ışıkların daha fazla dikkat dağıtmasına neden olur. Ayrıca sarı rengin kontrastı da artırdığı düşünülmektedir. Bunlara ek olarak birçok gece gözlüğü oldukça büyük ebatlara sahiptir. Bu sayede, numaralı gözlüklerin üzerine takılarak rahatlıkla kullanılabilmektedir.

 

 

Antifar yani gece görüşü camlar, geceleri ışıklardan dolayı meydana gelen parlamayı ve göz kamaşmasını azaltmaktadır. Eğer gözleriniz ışığa fazlasıyla duyarlıysa, gece vakitlerinde, özellikle araç kullanırken bu gözlükleri mutlaka kullanmalısınız.

 

 

Antifar Camlı Gözlük Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 

Antifar camlı gözlük tercihinizi yaparken, yüzünüze uygun bir gözlük seçmeye özen göstermelisiniz. Sizi rahatsız eden konforsuz bir gözlük, gece sürüşünde faydadan çok zarar getirebilir. Bunun yanı sıra hafif bir gözlük olmalıdır. Hafif bir gözlük, uzun süre boyunca bu gözlükleri kullanabilmeniz için avantaj sağlayacaktır.

 

 

Siz de kaliteli bir gece görüş deneyimi için Antifar cam arıyorsanız Gözhan Optik mağazalarımıza gelebilir ya da bize ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.